• MICRO:TOUR aj u nás v škole 💻

          • 6.2.sa žiaci a žiačky od 5. po 8.r. našej školy zúčastnili workshopu Micro:tour pod vedením študentiek zo Žilinskej univerzity. Workshop bol realizovaný v rámci projektu Aj ty v IT. Riešili sme rôzne úlohy na stanovištiach s naprogramovanými microbitmi a zapisovali si kódy, z ktorých nasledovne riešili tajničku. Po vyriešení tajničky sme si vyrobili svetielka na princípe baterky a medenej pásky. Všetci zúčastnení sme si vyskúšali prácu s novými technológiami a naučili sa niečo nové aj o micro:bitoch. Linda Boboková

          • Plavecký výcvik 🏊

          • Žiaci 4. ročníka majú za sebou už polovicu plaveckého výcviku 🏊. V príjemnom prostredí si nielen užívajú zábavné hry vo vode, ale tvrdo pracujú aj na tom, aby zdokonalili svoje plavecké schopnosti a zvládli techniku plaveckých spôsobov. Zatiaľ im to ide výborne a všetci si zaslúžia pochvalu 🥇 za veľkú snahu. Dúfajme, že im to vydrží až do konca plaveckého výcviku.

          • Moje budúce povolanie

          • Čím budem keď vyrastiem? Túto otázku si kládli žiaci 2.B. Bola pre deti zaujímavou, kde v rámci prezentácie svojho budúceho povolania mali možnosť povedať svojim spolužiakom množstvo nových informácií.

          • Kostra 💀

          • Vedeli ste, že kostra dieťaťa obsahuje viac kostí ako kostra dospelého človeka? Naši druháci áno. Naučili sa to počas blokového vyučovania zameraného na ľudskú kostru. Počas celého dňa plnili rôzne úlohy. Vyhľadávali dôležité informácie v knihách, sledovali röntgenové snímky, skladali puzzle... Záverečné hodnotenie rozhodlo o tom, že blokové vyučovanie si skoro zopakujeme.

          • Turnaj vo vybíjanej má svoje víťazky 🏆🥇🏐

          • Tradičný a stále obľúbený školský turnaj vo vybíjanej, ktorý bol tento rok súčasťou PUZZLE DŇA, spoznal svoje víťazky. Stali sa nimi dievčatá z 9. ročníka. Druhé miesto obsadili dievčatá zo 7.B a 3.miesto si svojimi výkonmi vybojovali dievčatá z 8.A. Víťazkám gratulujeme a všetkým zúčastneným družstvám ďakujeme za účasť 👏😊. K pekným športovým výkonom prispela aj pohodová a priateľská atmosféra všetkých triednych podporovateľov 👍. Už teraz sa tešíme na pokračovanie, tentokrát futbalové, o ktoré sa postarajú triedne chlapčenské tímy 😊⚽

          • Puzzle deň ♠️♥️♦️♣️♟🎲🏐

          • Posledný januárový deň dával každému žiakovi na známosť, že je práve v polovici svojho študijného úsilia a na svojich výsledkoch a snahe môže ešte ďalších, skoro 5 mesiacov pracovať ďalej , ale aj to, že už len 5 mesiacov a môže si užívať čaro letných prázdnin 😊. Medzi tým však dievčatá aj chlapci ešte určite stihnú byť súčasťou zaujímavých školských aktivít, celoškolských podujatí a tematických dní, ktoré na nich čakajú v II. polroku.

            Ten posledný tematický deň dostali naši žiaci od vedenia školy ako odmenu za svoju polročnú prácu 👍👏. Aktivitami pripomínal puzzle, pretože si ho deti mohli vyskladať samy zo športovo-relaxačných činností a stolových hier. Poctivo dokonca dodržali aj kritérium, nemať v ten deň pri sebe mobilný telefón 📱.

            A tak sme boli svedkami pohodového dňa, počas ktorého sa povzbudzovalo a držali sa ✊✊ spolužiačkam na tradičnom turnaji vo vybíjanej, naplno boli využité stolnotenisové stoly na dolnej chodbe a zvuky strelených gólov v stolovom futbale bolo počuť aj o poschodie vyššie. Mladší kamaráti na I. stupni sa tiež do sýtosti vyhrali, niektorí stihli prechádzku či pozrieť si peknú rozprávku a stráviť so svojimi pani učiteľkami pohodový deň.

            Poriadna "kopa " prinesených spoločenských hier od výmyslu sveta spojila žiakov v každej triede a vytvorila dostatočný priestor na rozvíjanie a posilňovanie sociálnych vzťahov, na obyčajné spoločné rozprávanie sa, dobrú náladu a nefalšovaný detský smiech.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Aj tento rok sa naši žiaci prvého stupňa zúčastnili školského kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, ktorá mala okrúhle výročie 70 rokov. Pani učiteľky vybrali z každej triedy odvážlivcov, ktorí vybraný text z poézie či prózy predniesli pred svojimi spolužiakmi. Po recitácii ich čakal veľký potlesk od našich divákov a malé občerstvenie. Bolo náročné vybrať len pár vyvolených, keďže žiakom sa v prednese veľmi darilo 🍀. Nakoniec porota rozhodla a výhercovia si odniesli zaslúžené diplomy s cenami. Ďakujeme všetkým zúčastneným a držíme palce do ďalších kôl . O rok sa znovu budeme tešiť na Vaše krásne prednesy 😊.

          • 1.A,1.B 🦷

          • Čistím zúbky sem a tam,

            biele zúbky raz dva mám.

            Ak chceš zdravé zúbky mať,

            nesmieš sladké papať.

            Aj naši prváci už vedia, čo je pre zúbky nezdravé a ako správne čistiť a starať sa o svoj chrup. Naša pani asistentka Majka ich naučila a ukázala ako sa správne čistia, ale aj ako to môže dopadnúť, keď sa o svoje zúbky nebudú starať. Prváci spojili učenie o zdravých zúbkoch aj s písmenkom Z. Nakoniec si vymodelovali zúbky aj písmenká z plastelíny.

          • Deti z ŠKD 1 v pizzerii za polročné vysvedčenie? A prečo nie! 🍕

          • Prváci svoj prvý polrok v škole zvládli naozaj na výbornú. Za odmenu navštívili neďalekú pizzeriu, v ktorej sme si objednali okrem (kukuričkovej) pizze aj dobrý džús, či citronádu 🥤. Spoločne sme si vychutnali jedlo v príjemnej atmosfére, vytvorili si pekné spomienky a dobre sa zabavili. Spoločnosť nám dnes robila aj pani učiteľka Simonka, za čo jej veľmi pekne ďakujeme. 

          • Žiak učiteľom pokračuje 👦📚✨

          • V 3.B sme v januári nadviazali na učenie žiakmi, do ktorého sme sa pustili už v decembri. Tretiakom sa vydarili krásne hodiny, na ktorých úplne prebrali iniciatívu a nebáli sa vedenia svojich spolužiakov. Ostatní sa naučili akceptovať svojich kamarátov a tak vznikli rôznorodé vyučovacie hodiny so zaujímavými aktivitami, na ktorých boli hlavnými aktérmi práve deti 😇. Na záver sme si vyhodnotili prvé tri miesta najlepších učiteľov 🏅.

          • Moje telo 🍌🍓🥦

          • V 3. A a v 3. B si žiaci zopakovali, čo všetko sa naučili o ľudskom tele na hodinách prírodovedy. Spoločnými silami a tímovou prácou zhrnuli svoje vedomosti do kreatívnych projektov, ktoré si medzi sebou odprezentovali. Každý z nich sa zapojil do tvorenia a vzájomnej práce, ktorá ich spoločne veľmi bavila.

          • Rovesnícke vyučovanie

          • Žiaci 4. A a 4. B absolvovali rovesnícke učenie. Dostali pozvánku od zručných žiakov 6. ročníka, ktorí im predstavili svoje nápadité a hlavne funkčné modely hydraulických zariadení. Išlo o modely strojov ako zdvihák, otvárací most, lis, výťah, rameno rýpadla. Štvrtáci sledovali výklad a prezentáciu jednotlivých žiakov so zatajeným dychom. Štvrtáci veľmi pekne ďakujú svojim starším spolužiakom či kamarátom za podnetnú aktivitu.

          • Voľby do Rady školy

          • Výsledky volieb do Rady školy na funkčné obdobie 2024-2028:
            Vážení rodičia,
            RADE ŠKOLY pri ZŠ v Hliníku nad Hronom sa skončilo zákonom stanovené
            funkčné obdobie, preto bolo potrebné, aby prebehli voľby nielen v radoch
            pedagogických i nepedagogických zamestnancov, ale aj v radoch rodičov,
            spomedzi ktorých ste si mali možnosť zvoliť 4 zástupcov rodičov, ktorí budú
            pracovať v RADE ŠKOLY nasledujúce 4 roky.

            Voľby volených zástupcov rodičov boli tajné a pre zákonných zástupcov
            žiakov Základnej školy v Hliníku nad Hronom sa uskutočnili online cez
            Edupage - rodičovské konto v termíne od 31.12.2023 - 10.1.2024.
            Volieb sa zúčastnila nadpolovičná väčšina rodičov (160), čím bola zaručená
            platnosť volieb.
            Členmi RŠ za rodičov sa stali:
            p. Pavlína Lipianska
            p. Veronika Lichtnerová
            p. Ivan Hromník
            p. Mgr. Lucia Hubačová

            Zvoleným kandidátom srdečne blahoželáme a želáme im do zvolenej funkcie
            veľa elánu, kvalitnej spolupráce, dobrých nápadov a konštruktívnych prístupov
            pri riešení spoločných záležitostí v prospech tých, na ktorých nám spoločne
            záleží.
            Bývalým členom RŠ – p. Eve Supukovej Sýkorovej,
            p. Mgr. Monike Gáfrikovej,
            p. Mgr. Daniele Polc Varsovej ,
            p. Ing. Petrovi Pelegrínimu
            ďakujeme za niekoľkoročnú vzájomnú spoluprácu, podnety a pomoc pri
            organizovaní spoločných podujatí pre všetky deti  našej školy.
            Ď A K U J E M E!

          • Školský e-shop opäť otvorený

          • Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!
            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zshliniknadhronom/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 7.2. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom! 

          • Cyklokrúžok na Skalke

          • Dňa 19.1.2024 vymenili naši športovci z cyklokrúžku kolesá za lyže. A ako to dopadlo? Kopa zábavy, smiechu a hlavne snehu :-)

          • SIEDMACI NA HORÁCH⛷️🎿

          • Z denníka obyčajných lyžiarov

            Deň 4. - 18.1. 2024

            Predposledný budíček, obľúbené švédske raňajky a stopka ma dopoludňajšie lyžovanie, ktorá ale v konečnom dôsledku neznamenala žiadnu pohromu, pretože sme sa na chvíľu ocitli v minulosti...

            Navštívili sme k objekt ľudovej architektúry Radenov dom, kde sme sa dozvedeli zaujímavé informácie z histórie čičmianskej ornamentálnej výzdoby i o každennom živote ľudí v minulosti. Medzitým sa počasie "umúdrilo" a my sme si mohli vychutnať posledné popoludňajšie lyžovanie nášho lyžiarskeho výcviku. Chuť na lyžovanie i radosť z lyžovania boli viditeľné a spokojný bol aj hlavný "kormidelník" nášho lyžiarskeho pobytu, pán učiteľ Branko, ktorý neskrýval radosť z našich malých i veľkých pokrokov na svahu a hlavne, že sme to všetci v rámci svojich možností zvládli na výbornú .

            Posledný večer pred odchodom už ani únava či chuť na dobrú večeru neboli také dôležité, ako blížiaca sa diskotéka . A čo bolo ďalej, to už neprezradíme... Ale bolo veselo...............a najviac sme sa nasmiali na pánovi učiteľovi Perháčovi

            A tak na záver ešte jedno veľké

            ĎAKUJEME

            našim super trpezlivým učiteľom - Kamilke Chorvatovičovej, Brankovi Grossmannovi a Peťkovi Perháčovi, ktorí to s nami dali na 1 * , bolo nám super!

          • ⛷️🏂SIEDMACI NA HORÁCH⛷️🎿

          • Z denníka obyčajných lyžiarov

            Deň 3. - 17.1. 2024

            Áno, kvôli parádnemu lyžovaniu, ale vlastne aj kvôli tým švédskym stolom sa oplatí na lyžiarskom vstávať o 7.00 hod . . Po raňajkách sme sa išli nachystať na svah. Mnohí z nás sa výdatne zlepšili. Niektorí sa odvážili a išli na väčší kopec .Na obed sme mali krupkovú polievku a bravčové soté so zemiakmi . Po obede sme mohli chvíľku oddychovať a potom sme sa zase vydali na svah. Aj keď sú naše lyžiarske pokroky neprehliadnuteľné a s pádmi sa prestávame kamarátiť, občas ešte testujeme kvalitu bieleho povrchu. Niektorí odvážlivci pod vedením p.uč.Perháča však zas zdolali ďalší strmý kopec. Na večeru sme mali zeleninové rizoto . Po večeri sme sa presunuli do spoločenskej miestnosti kde nás čakala spoločná zábavná aktivita v úprave svojich lyžiarskych parťákov. Najkrajší výtvor vyšiel z dielne dievčat: Simona S., Karin G., Eliska Š.( dievčatá boli na svoj výtvor veľmi hrdé). Uznajte, že po výdatne úsmevom večere je náročné v pokoji zvládnuť večierku, a tak o spaní radšej písať nebudeme...

            P.S. Tento deň sme si užili naplno, no cez víkend budeme potrebovať určite doplniť spací režim .

          • ⛷️🏂SIEDMACI NA HORÁCH⛷️🎿

          • Z denníka obyčajných lyžiarov

            Deň 2. - 16.1. 2024

            Ráno o 7:00 sme mali budíček a o 8:00 sme už "rozoberali" raňajkové švédske stoly ....

            Od 10:00 do 12:00 sme zdokonaľovali techniky lyžovania a niektorí i techniky pádov ... Obed a dnes už aj oddych na izbách padol vhod (.... doteraz tomu ani sami neveríme ) Hneď po obede sme sa presunuli na svah, kde sme sa lyžovali. Pán učiteľ zobral "siedmich statočných" (Martin,Adam, Matúš, Sima, Anit , Eliška a Viki) na strmý kopec, ktorý viedol aj cez les -" bobky" aj odvaha, ale s podporou najstatočnejšieho, alias p. uč. Branka sme to dali. Kto by to bol povedal, že aj predstava teplej večere dokáže potešiť dušu tínedžera, ale dukátové buchtičky veru potešili... Po večeri sme išli do spoločenskej miestnosti, kde sme mali súťaž, kto napíše najlepší vtip... Do svojich rúk to vzali, tak ako sa patrí baby a výsledok bol jasný .. . Baby v akcii - Nelka, Eliška, Anit a Viki . Vyšťavení sme sa vratili do izieb a išli sme spať... Či sme spali???...nepovieme

            P. S. Mami, oci, máme sa fajn

          • ⛷️🏂SIEDMACI NA HORÁCH⛷️🎿

          • Od pondelka si naši siedmaci užívajú zasnežené kopce, zimné počasie, sami seba a hlavne - l y ž o v a n i e na lyžiarskom výcviku v Čičmanoch.

            Ako sa naši siedmaci majú si môžete prečítať v ich lyžiarskom denníku .

            Z denníka obyčajných lyžiarov

            Deň 1. - 15.1 2024

            O 8:00 sme vyrazili na siedmacku "akciu roka".. Smer Čičmany... . Cesta bola zábavná a veľa sme sa nasmiali a ani sme si nevšimli, ako nám utiekol čas. Po príchode sme sa vybalili a stihli sme spraviť aj (našim rodičom) dobre známy tínedžersky bordel...

            Poobede sme sa obliekli a išli sme na svah,kde si niektorí požičiavali lyžiarsku výstroj. Po dvoch hodinách únavného, ale zážitkového lyžovania a pádov sme sa vrátili na izby, kde sme mali oddychovať. Po večeri sme sa zišli v spoločenskej miestnosti, kde sme hrali: stolný tenis, šípky a stolný futbal. Náročný deň sme zakončili pokusmi o spánok .

            P.S.... prežili sme bez ujmy na zdraví... a naši učitelia, že vraj tiež...

          • Odomkni nový rok 🎉

          • Žiaci 1.A oslávili návrat do školy blokovým vyučovaním “Odomkni nový rok!” Ich úlohou bolo plniť rôzne úlohy, v ktorých si zopakovali čítanie, písanie a matematiku. Po ich splnení ich čakala odmena v podobe novoročnej párty. Popriali si všetko dobré v novom roku a zábava mohla začať 🥳